Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiepszowina w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 kg
ciasto francuskie 1 szt
masło 2 łyżki
czosnek 5 ząbków
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wiepszowina w cieście

Mięso umyć osuszyć, nacieramy mięso czosnkiem i solą posypujemy majerankiem, pieprzem, odstawiamy na 2 godz, mięso obsmażamy z dwóch stron, ciasto francuskie rozwijamy kładziemy mięso i zawijamy brzegi zlepiamy, pieczemy 40 min w tem 200s.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 15.10.2012 16:42
Ciekawe
bursztynek 11.10.2012 22:18
kiedyś już o tym przepisie słyszałam, muszę wypróbować
Wafelek2601 29.10.2011 08:41
super
Monika193
Monika193 21.10.2011 14:15
pyszna
Seba 26.07.2011 17:28
fajny przepis
Krystyna32 23.04.2011 07:51
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak