Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowy szaszłyk z grilla

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

karkówka 500 g
boczek wędzony 300 g
cebula 5 szt

marynata

Musztarda delikatesowa Prymat 5 łyżek
musztarda dijon 2 łyżki
sos worcestershire 5 łyzek
Grill przyprawa pikantna Prymat 4 łyzki
Grill przyprawa klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowy szaszłyk z grilla

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry i cienko rozbić tłuczkiem.
Obie musztardy i sos worcester wymieszać. Każdy plaster miesa smarować marynata i posypywać przyprawą do grilla. Dostawić na kilka godzin do lodówki. Boczek pokroić w niezbyt grybe plastry. Cebulę pokroić w ósemki.
Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian mieso, boczek i cebulę. Grillować ze wszystkich stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 01.06.2015 11:37
Wyśmienite szaszłyki :) Prezentują się bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak