Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowy karczek pod francuską kołderką

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karkówka 0,5 kg
brokuł 1/2 szklanki
ciasto francuskie 1/2 opak
kukurydza w puszce 1 /2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka ziemniaczana do zagęszczenia
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowy karczek pod francuską kołderką

Kroki postępowania

1
karkówkę pokroić w kostkę i podsmażyć ,dodać liść i ziele ,sól ,pieprz i poddusić do miękkości,dodać kukurydzę ,przełożyć do naczyń do zapiekania
Krok 1 - wieprzowy karczek pod francuską kołderką foto
2
różyczki brokuła ugotować al dente w osolonej wodzie
Krok 2 - wieprzowy karczek pod francuską kołderką foto
3
ułożyć na mięsie
Krok 3 - wieprzowy karczek pod francuską kołderką foto
4
z ciasta francuskiego wyciąć krążki
Krok 4 - wieprzowy karczek pod francuską kołderką foto
5
zakleić foremki ,zrobić nakłucia widelcem,zapiekać w temp.200 stopni do upieczenia ciasta
Krok 5 - wieprzowy karczek pod francuską kołderką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 01.10.2014 09:37
pyszne danie
RenataZ-et 30.09.2014 23:02
rewelacyjne danie
barbara11561 30.09.2014 22:29
bardzo apetycznie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak