wieprzowy karczek pod francuską kołderką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    0,5 kg
  • brokuł

    1/2 szklanki
  • ciasto francuskie

    1/2 opak
  • kukurydza w puszce

    1 /2 szkl
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • mąka ziemniaczana

    do zagęszczenia
  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - wieprzowy karczek pod francuską kołderką foto
karkówkę pokroić w kostkę i podsmażyć ,dodać liść i ziele ,sól ,pieprz i poddusić do miękkości,dodać kukurydzę ,przełożyć do naczyń do zapiekania
Krok 2 - wieprzowy karczek pod francuską kołderką foto
różyczki brokuła ugotować al dente w osolonej wodzie
Krok 3 - wieprzowy karczek pod francuską kołderką foto
ułożyć na mięsie
Krok 4 - wieprzowy karczek pod francuską kołderką foto
z ciasta francuskiego wyciąć krążki
Krok 5 - wieprzowy karczek pod francuską kołderką foto
zakleić foremki ,zrobić nakłucia widelcem,zapiekać w temp.200 stopni do upieczenia ciasta

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 01.10.2014 09:37
pyszne danie
RenataZ-et 30.09.2014 23:02
rewelacyjne danie
barbara11561 30.09.2014 22:29
bardzo apetycznie wygląda:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat