Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowy gulasz na piwie.

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 700 - 800 g
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
ząbki czosnku 2
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Imbir mielony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat 2
Liść laurowy suszony Prymat 1
piwo 300 ml
kostka mięsna 1 sztuka
olej do smażenia
mąka 1 czubata łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowy gulasz na piwie.

Mięso opłukać, pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem.
W rondlu rozgrzać olej lub smalec, wrzucić mięso i podsmażyć.
Marchew, pietruszkę, cebulę oraz czosnek obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Całość zalać piwem, dodać kostkę mięsną i resztę przypraw. Rondel przykryć, zredukować ogień.
Całość gotować do czasu aż mięso będzie miękkie, a pod koniec gotowania zaprawić mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody. W razie potrzeby gulasz jeszcze doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.03.2015 17:58
super jedzonko
Sroczka 23.03.2015 16:32
Ależ ten gulasz musiał być pyszny.
gosia1988 23.03.2015 16:11
na pewno smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak