Wieprzowy gulasz na piwie.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    700 - 800 g
  • cebula

    1 sztuka
  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • ząbki czosnku

    2
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • imbir mielony

  • Ziele angielskie całe Prymat

    2
  • liść laurowy

    1
  • piwo

    300 ml
  • kostka mięsna

    1 sztuka
  • olej do smażenia

  • mąka

    1 czubata łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem.
W rondlu rozgrzać olej lub smalec, wrzucić mięso i podsmażyć.
Marchew, pietruszkę, cebulę oraz czosnek obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Całość zalać piwem, dodać kostkę mięsną i resztę przypraw. Rondel przykryć, zredukować ogień.
Całość gotować do czasu aż mięso będzie miękkie, a pod koniec gotowania zaprawić mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody. W razie potrzeby gulasz jeszcze doprawić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 23.03.2015 17:58
super jedzonko
Sroczka 23.03.2015 16:32
Ależ ten gulasz musiał być pyszny.
gosia1988 23.03.2015 16:11
na pewno smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat