Wieprzowo-wołowe pulpeciki z ryżem i mizerią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso

  • mięso mielone

    500 g
  • pieczarki

    kilka sztuk
  • cebula

    0,5 sztuki
  • czosnek

    1 ząbek
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Koperek suszony Prymat

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do obtoczenia
  • oliwa

    do smażenia
  • mizeria

  • ogórek zielony

    2 sztuki
  • śmietana

    3 łyżki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól

  • DODATKOWO:

  • ryż

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy pokrojone drobno pieczarki, posiekaną cebulę, zmiażdżony lub posiekany czosnek, jajko i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Zwilżonymi dłońmi formujemy pulpeciki a następnie obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek.
Ogórki kroimy na plasterki, posypujemy solą i odstawiamy na chwilę. Odlewamy sok z ogórków, dodajemy śmietanę i pieprz. Mieszamy.
Podajemy z ugotowanym ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 20.08.2013 19:31
pysznota mnniam
treonina 21.11.2011 20:53
bardzo fajny przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat