Wieprzowina z ziemniakami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    250 g
  • ziemniaki

    3
  • cebula

  • ząbek czosnku

  • olej

  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • lubczyk świeży

    1 łyżka (posiekany)
  • tymianek posiekany

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę. Posiekaną natkę ,tymianek i lubczyk mieszamy z łyżką oliwy ,szczyptą pieprzu ,solą i obtaczamy w nich mięso. Wrzucamy na rozgrzany olej ,przyrumieniamy i przekładamy do rondla.
Ziemniaki obieramy ,kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Dodajemy do rondla z mięsem.
Cebulę i czosnek siekamy ,szklimy ,oprószamy solą i dodajemy do całości. Dodajemy cukier i kilka łyżek wody zagotowujemy. Dusimy mięso na wolnym ogniu do miękkości (ok. 30 min).

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ggosienka68 02.12.2014 15:24
super danie !
Christopher 15.11.2014 18:15
Dobre, jednogarnkowe.
Anna133 15.11.2014 17:39
proste danie, a w nim moc smaków
mysza75 15.11.2014 16:18
sycący obiad i fajne kolorki
IwonaDD 15.11.2014 14:51
piękne kolory w tym daniu
RenataZ-et 15.11.2014 11:45
przepis na pyszny obiad :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat