Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z ziemniakami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wieprzowina 250 g
ziemniaki 3
cebula
ząbek czosnku
olej
natka pietruszki 1 łyżka
lubczyk świeży 1 łyżka (posiekany)
tymianek posiekany 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z ziemniakami

Mięso kroimy w kostkę. Posiekaną natkę ,tymianek i lubczyk mieszamy z łyżką oliwy ,szczyptą pieprzu ,solą i obtaczamy w nich mięso. Wrzucamy na rozgrzany olej ,przyrumieniamy i przekładamy do rondla.
Ziemniaki obieramy ,kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Dodajemy do rondla z mięsem.
Cebulę i czosnek siekamy ,szklimy ,oprószamy solą i dodajemy do całości. Dodajemy cukier i kilka łyżek wody zagotowujemy. Dusimy mięso na wolnym ogniu do miękkości (ok. 30 min).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ggosienka68 02.12.2014 15:24
super danie !
Christopher 15.11.2014 18:15
Dobre, jednogarnkowe.
Anna133 15.11.2014 17:39
proste danie, a w nim moc smaków
mysza75 15.11.2014 16:18
sycący obiad i fajne kolorki
IwonaDD 15.11.2014 14:51
piękne kolory w tym daniu
RenataZ-et 15.11.2014 11:45
przepis na pyszny obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak