Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 70-80 dag
cebula 3 sztuki
pieczarki 20 sztuk
przyprawa do potraw Kucharek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z pieczarkami

Pieczarki umyć, jeśli trzeba obrać, pokroić w plastry albo ósemki. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć przyprawą kuchenną. Na patelni rozgrzać olej, dodać mięso i pokrojoną cebulę, . Razem przesmażyć. Dodać pieczarki podlać sporą ilością wody albo bulionu. Dodać liść laurowy i dusić do miękkości. Doprawić do smaku pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak