Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z imbirem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 50 dag
imbir starty 1 łyżka
sos sojowy 100 ml
olej roślinny
ryż 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z imbirem

Mięso kroimy w cienkie plastry, następnie trochę je rozbijamy tłuczkiem. Sos sojowy mieszamy z imbirem. Mięso wkładamy do sosu i chwilę czekamy aż przejdzie smak. Następnie smażymy mięso na rozgrzanej patelni. Ryż gotujemy i podajemy w usmażonym mięsem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak