Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w warzywach i śmietanie

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
pieczarki 70 dag
papryka czerwona 3 szt
cebula 3 szt
śmietana 30% 400 ml
zupa w proszku 3 torebki cebulowa
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w warzywach i śmietanie

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i osuszyć, a następnie pokroić w grubszą kostkę.
Krok 1 - Wieprzowina w warzywach i śmietanie foto
2
Obsypać 2 torebkami zupy cebulowej i odstawić na noc do lodówki.
Krok 2 - Wieprzowina w warzywach i śmietanie foto
3
Pieczarki i papryki umyć, a następnie pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Krok 3 - Wieprzowina w warzywach i śmietanie foto
4
W naczyniu żaroodpornym ułożyć mięso
Krok 4 - Wieprzowina w warzywach i śmietanie foto
5
Na mięso wyłożyć pieczarki
Krok 5 - Wieprzowina w warzywach i śmietanie foto
6
Następnie wyłożyć pokrojoną cebulę. Lekko posolić i popieprzyć.
Krok 6 - Wieprzowina w warzywach i śmietanie foto
7
Na cebuli ułożyć paprykę.
Krok 7 - Wieprzowina w warzywach i śmietanie foto
8
Śmietanę rozmieszać z pozostałą zupą cebulową i polać potrawę.
Krok 8 - Wieprzowina w warzywach i śmietanie foto
9
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i zapiekać 40 minut. Następnie temperaturę zmniejszyć do 180 st i zapiekać godzinę od czasu do czasu mieszając.
Krok 9 - Wieprzowina w warzywach i śmietanie foto
10
Smakuje z ziemniakami, z kaszą i z chlebem.
Krok 10 - Wieprzowina w warzywach i śmietanie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak