WIEPRZOWINA W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ

WIEPRZOWINA W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    200 g
  • ananas

    1 puszka
  • marchewki

    2 średnie
  • papryczka chili

    2 szt
  • sos słodko-kwaśny

    400 g
  • cebula

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • kasza jęczmienna

    200 g
  • papryka

    1-2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - WIEPRZOWINA W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ foto
Wieprzowinę smażymy na złoty kolor. Wszystkie warzywa (marchewki, cebulę i paprykę) i ananasa kroimy w małe kawałki i dodajemy do mięsa. Następnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem i drobną posiekaną papryczkę chilli. Zalewamy sosem.
Krok 2 - WIEPRZOWINA W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ foto
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie, od czasu do czasu mieszamy i kiedy jest ugotowana odstawiamy w ręczniku z przykryciem w ciepłe miejsce.
Krok 3 - WIEPRZOWINA W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ foto
Podajemy na ciepło naszą wieprzowinę razem z kaszą.
SMACZNEGO!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat