Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w sosie pieczarkowym z marchewką i natką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg
pieczarki suszone mielone do smaku
cebula biała 1 średnia
marchewka 1 duża
natka pietruszki mały pęczek
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
mąka ziemniaczana
olej roślinny
śmietana 30%
włoszczyzna suszona drobna

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w sosie pieczarkowym z marchewką i natką

Mięso pokroić w niewielką kostkę, cebulkę posiekać i razem obsmażyć na niewielkiej ilości oleju, podlać wodą, dodać troszkę drobnej suszonej włoszczyzny i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać poszatkowaną w talarki marchewkę oraz mielone suszone pieczarki, a kiedy marchewka zmięknie, dołożyć posiekaną natkę. Dusić jeszcze kilka minut, a w międzyczasie doprawić solą czosnkową i pieprzem.
Sos zagęścić zawiesiną z wody i mąki ziemniaczanej. Zabielić śmietanką.
Podawać z kluseczkami, ulubioną kaszą, ziemniakami lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 20.10.2015 20:12
Jedzonko wygląda pysznie
Anna169Hosz 20.10.2015 14:54
Prawdziwe pyszności!
wwwiolka 20.10.2015 14:06
Bardzo fajny przepis.
RenataZ-et 20.10.2015 13:09
smaczne danie :)
Jumper123 20.10.2015 11:11
wygląda przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak