Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w sosie pieczarkowym z marchewką i natką
Sos zagęścić zawiesiną z wody i mąki ziemniaczanej. Zabielić śmietanką.
Podawać z kluseczkami, ulubioną kaszą, ziemniakami lub makaronem.
mięso wieprzowe | 1 kg |
pieczarki | suszone mielone do smaku |
cebula biała | 1 średnia |
marchewka | 1 duża |
natka pietruszki | mały pęczek |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
Sól czosnkowa jodowana Prymat | do smaku |
mąka ziemniaczana | |
olej roślinny | |
śmietana 30% | |
włoszczyzna suszona | drobna |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: