Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowina w sosie musztardowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

wieprzowina 0,5 kg
bulion warzywny
sól
oliwa

sos

Musztarda miodowa Prymat 2 łyżki
woda 0,5 szkl
ocet winny 2 łyżki
cukier 0,5 łyżeczki
cebula 2 duże
masło 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowina w sosie musztardowym

Mięso umyłam, pokroiłam na mniejsze kawałki, podsmażyłam na oliwie, przełożyłam do garnuszka i zalałam bulionem. Gotowałam do miękkości mięsa.
Cebulę obrałam, pokroiłam w kostkę zeszkliłam na maśle.
Musztardę rozbełtałam z wodą. Dodałam ocet, cukier i sól. Wymieszałam i dodałam do mięsa. Sos można zagęścić mąką.
Doprawiłam solą i pieprzem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolciaf1990 07.01.2015 23:01
na pewno pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak