Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 0.5 kg.
smalec 2 lyzki
suszone śliwki kalifornijskie 50 g
pomidory 4 szt.
seler naciowy 4 lodygi
piwo 0.33 litra
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w piwie

Sliwki moczymy w letniej wodzie.Pomidory sparzamy i obieramy ze skorki,seler kroimy w kostke. Mieso kroimy w kostke i posmazamy na smalcu .Przekladamy do rondelkadodajemy sliwki,pokrojone pomidory seler przyprawy i zalewamy piwem,Dusimy wszystko ok.30 minut.Podajemy z ryzem i zielonym groszkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁY 14.07.2011 16:18
pysznie z piwkiem...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak