Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w pięciu smakach

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mieszanka warzyw chińskich 20 dag
oliwa
mąka ryżowa 2 łyżka
przyprawa chińska smaków 2 łyżki
ryż 20 dag
Imbir mielony Prymat 0,5 łyżeczki
wieprzowina 30 (łopatka)
ocet winny czerwony 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w pięciu smakach

Kroki postępowania

1
W woku podgrzewamy oliwę, wrzucamy mieszankę warzyw i przesmażamy,
Krok 1 - Wieprzowina w pięciu smakach foto
2
kiedy warzywka zmiękną zalewamy około 200 - 250 ml wody i dodajemy przyprawom 5 smaków oraz ocet sól i pieprz, całość zagęszczamy ryżową mąką - wszystko razem trzymamy na niewielkim ogniu około 3 minuty
Krok 2 - Wieprzowina w pięciu smakach foto
3
po czym dodajemy pokrojone mięsko
Krok 3 - Wieprzowina w pięciu smakach foto
4
Mieszamy i dusimy razem do miękkości mięska.
Krok 4 - Wieprzowina w pięciu smakach foto
5
Podajemy z ugotowanym ryżem.
Krok 5 - Wieprzowina w pięciu smakach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 07.01.2014 11:42
uwielbiam takie obiady,moje smaki :-)
Mniam 05.01.2014 18:10
Bardzo smaczne na obiad.
fotoviderek 05.01.2014 10:29
Świetnie przygotowane mięsko :)
IwonaDD 05.01.2014 09:16
wspaniałe wydanie wieprzowiny!
gosia56 05.01.2014 09:02
na pewno pyszne mięsko
gibli 05.01.2014 08:30
pyszności:))
Rycerz
Rycerz 05.01.2014 02:31
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak