Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowina w pięciu smakach

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
marchew 2 szt
seler 1/4 szt
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
sezam 2 łyżki
słonecznik 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
woda 2 l
przyprawa pięć smaków
cukier 1 łyżka
ocet winny 2 łyżki
kostka wołowa 1 szt
pieprz 1 łyzeczka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
olej 2 łyzki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
warzywa mrożone 500 (na patelnię)

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowina w pięciu smakach

wieprzowinę pokroić w paski ok 4x1cm, podsmażyć na patelni.wszystkie warzywa pokroić w słupki.po usmażeniu mięsa dodać cebulę i czosnek smażyć 10 minut, zalać 1l wody, dodać wszystkie przyprawy,dusić pół godz. dołożyć koncentrat pomidorowy+warzywa pokrojone w słupki, gotować 10miunt. dodać \"warzywa na patelnie\", zagęścić wodą z mąka, dusić 10minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia40 26.06.2011 10:09
Super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak