Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WIEPRZOWINA W CHRUPIĄCYM CIEŚCIE ZE SŁODKIM SOSEM CHILI

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

MIĘSO

polędwica wieprzowa 250 g
olej 1 łyzka
mąka pszenna 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
jajko 1 szt
mleko 125 ml
chili Prymat 1 szczypta
olej do smażenia 200 ml

SOS

sos sojowy 2 łyzki
miód 3 łyzki
ocet winny 1 łyzka
szczypiorek 1 łyzka
papryczka chili 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: WIEPRZOWINA W CHRUPIĄCYM CIEŚCIE ZE SŁODKIM SOSEM CHILI

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

MIĘSO:

Mięso kroimy w kostkę, wrzucamy na wok z odrobiną rozgrzanego oleju, smażymy przez ok. 3-4 minuty, wyciągamy.

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia , jajkiem , mlekiem i chili – dokładnie mieszamy.

W woku rozgrzewamy dużą ilość oleju ( do głębokiego smażenia ), wrzucamy zanurzone wcześniej w cieście kawałki mięsa, smażymy na zloto.

SOS:

Mieszamy sos sojowy z miodem , octem winnym, koncentratem pomidorowym, posiekaną chili i posiekanym drobno szczypiorkiem, chwilę podgrzewamy.

CAŁOŚĆ:

Mięso podajemy z ugotowanym na sypko ryżem i podgrzanym sosem.

Pycha!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 29.08.2015 11:11
smaczne danie
Lucan 28.08.2015 19:14
Jak przesiewa się jajko? :) Ale przepis wypróbuję.
Wafelek2601 28.08.2015 18:22
Bardzo dobra
wyattearp 28.08.2015 17:02
uwielbiam takie dania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak