Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina smażona na patelni

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg,
masło klarowane 2 -3 łyżki,
cebula 1 szt,
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
sól i pieprz
Majeranek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina smażona na patelni

Mięso umyć , osuszyć recznikiem papierowym a nastepnie pokroić na mniejsze kawałki. Natrzec przyprawami i odstawić na 2 godzinki w chłodne miejsce.
Na głebszej patelni rozgrzać masło klarowne i na dużym ogniu podsmażyć kawałki mięsa z obu stron tak około 10 - 15 minut z każdej strony.
Następnie zmniejszyć ogień, a do mięsa dodać obraną , pokrojoną cebule.
Całość podlać gorącą wodą i dusić pod przykryciem około 1 - 1,5 godziny.
Mięso co jakiś czas obracac aby sie nie przypaliło i podlewac ciepłą wodą.
Gdy mięso jest miękkie wyjąć je a sos powstały podczas pieczenia zagęścić mąką lub gotowym sosem pieczeniowym przygotwanym według opisu na opakowaniu.
W razie konieczności doprawić do smaku.
Mięso włożyć z powrotem do sosu.
Podawac z kopytkami i ulubioną surówką lub kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 18:32
dobre mięso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak