Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina po wegiersku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 50 dag
smalec 2 łyzki
cebula 2 szt
mąka 1 łyzka
śmietana 1 szkl
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
papryczka chili 1 szt
papryka czerwona 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
boczek 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina po wegiersku

Mięso pokroić w kostkę, boczek pokroić w drobniejszą kostkę. Cebulę pokroić w piorka, zrumienić na smalcu, dodać boczek i lekko podsmażyć. Mięso oprószyć solą, włożyć do boczku i dusić pod przykryciem do miekkości. Gdy mięso zacznie mięknać, dodać pokrojoną w kosrke paprykę, chli.i gotowac 5 minut. Koncentrat pomidorowy wymieszać ze smietaną i mąką, dodac do mięsa, przyprawić solą i pieprzem, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 07.10.2012 15:30
dobre
ankaryba 10.06.2012 23:59
super
Wafelek2601 07.11.2011 16:23
zapowiada się super
mehia 20.04.2011 20:50
extra
halinka1011 19.12.2010 08:57
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak