Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina po Holendersku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 60 dag
jabłko winne 4 szt
cebula biała 2 szt
pieczarki 25 dag
bulion warzywny 1 szklanka
śmietana gęsta 5 łyżek
olej 2 łyżki
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina po Holendersku

Wykonanie:
Mięso umyć, pokroić w plastry i obsmażyć na oleju razem z pokrojoną cebulą. Potrawę przełożyć do rondla, przyprawić do smaku, zalać bulionem i dusić na wolnym ogniu około 30 minut. Pieczarki dokładnie oczyścić, pokroić i obsmażyć na maśle. Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce i wymieszać z pieczarkami i smażyć około 5 minut. Następnie oprószyć pieprzem i solą do smaku, zaprawić śmietaną, przełożyć do rondla z mięsem, dusić około 10 minut, posypać natka pietruszki. Możemy podawać potrawę z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 06.04.2015 15:51
Pyszności :)
monika141 25.02.2015 07:08
pyszne danie :-)))
Barbara777 24.02.2015 18:26
Smaczne danie
Ada-Gaba 24.02.2015 17:42
bardzo smacznie
Lucan 24.02.2015 17:13
smakowite bardzo!
Jadwiga/Jaga85 24.02.2015 17:02
pysznie!!!
gosia1988 24.02.2015 16:52
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak