Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina po chińsku

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 500g szynka
marchewka 1
cebula 1
papryka 1
czosnek 2 ząbki
sos sojowy 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
wino czerwone wytrawne 50 ml
zioła 1 łyżeczka 5 smaków
sól
pieprz
imbir szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina po chińsku

Mięso pokroić w paseczki, marchewkę pokroić w słupki, paprykę w paseczki, Cebulę i czosnek drobno posiekać. W wooku rozgrzać tłuszcz, wrzucić posiekane warzywa, chwilę podsmażyć , dodać mięso , sos sojowy i przyprawy. Wysmażyć, następnie dodać wino i smażyć aż do momentu odparowania.
Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak