Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina na pomidorowo

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe ok60 dag łoparka karczek
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbki
pieczarki 8 szt
koncentrat pomidorowy ok2 łyżki
papryka mielona
sól
pieprz
olej
mąka
miód

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina na pomidorowo

Mięso pokroić na większe kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące, obsmażyć na oleju i przełożyć do rondla.
Dodać pokrojoną cebulę (można dodać więcej cebuli) i podlać wodą albo bulionem.
Czosnek zmiażdżyć albo drobno pokroić i przesmażyć na oleju. Dodać czosnek do mięsa, a na oleju przesmażyć koncentrat i papryki. Uzupełniać wodą, doprawić do smaku i dusić do miękkości.
Podawać z ryżem albo makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 28.06.2017 07:23
Pomysłowo i smacznie;)
IKrakowianka 27.06.2017 23:35
super pomysł
Motorek 27.06.2017 22:37
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak