Wieprzowina na pomidorowo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    ok60 dag łoparka karczek
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbki
  • pieczarki

    8 szt
  • koncentrat pomidorowy

    ok2 łyżki
  • papryka mielona

  • sól

  • pieprz

  • olej

  • mąka

  • miód

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na większe kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące, obsmażyć na oleju i przełożyć do rondla.
Dodać pokrojoną cebulę (można dodać więcej cebuli) i podlać wodą albo bulionem.
Czosnek zmiażdżyć albo drobno pokroić i przesmażyć na oleju. Dodać czosnek do mięsa, a na oleju przesmażyć koncentrat i papryki. Uzupełniać wodą, doprawić do smaku i dusić do miękkości.
Podawać z ryżem albo makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 28.06.2017 07:23
Pomysłowo i smacznie;)
IKrakowianka 27.06.2017 23:35
super pomysł
Motorek 27.06.2017 22:37
smaczne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat