Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina i podgrzybki w sosie pieprzowym z makaronem penne

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 600 gr
sos pieprzowy 1 op
podgrzybki 150-200 gr
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
cebula 0,5 szt
makaron penne

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina i podgrzybki w sosie pieprzowym z makaronem penne

Mięso pokroić na kawałeczki podsmażyć razem z cebulą na rumiano.. podlać wodą lub bulionem ..i dusić pod przykryciem. Podgrzybki ugotować odcedzić i dodać pod koniec duszenia mięsa. poddusić jeszcze ok 10 min .. Sos pieprzowy rozrobić z wodą i dodać do mięsa z grzybami.. wymieszać i zagotować. Podawać z makaronem penne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak