Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowina duszona z pieczarkami i kukurydzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wieprzowina 30 dag
pieczarki 15 dag
puszka kukurydzy

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowina duszona z pieczarkami i kukurydzą

Mięso pokroić w cieniutkie paseczki,cebulę obrać i drobno posiekać.Pieczarki obrać i pokroić w plasterki.Paprykę do wycieciu nasion pokroic w krórtkie paski.Kukurydzę odsączyc.W garnku rozgrzać oliwe z oliwek, podsmazyć mięso na dużym ogniu ok 5min, następnie na maśle podsmazyć cebulę, wsypać pieczarki i papryke, zrobić szklanke bulionu z kostki rosołowej, wlać bulion do pieczarek i kukurydzy i dodać mięso i kukurydze,zagotować, dodać soli i pieprzu,przykryć i dusic na małym ogniu ok 20min,gdy mięso bedzie juz miękkie zagęścić sos mąką rozprowadzoną 5łyżkami zimnej wody,zagotować.)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernika 02.11.2010 22:07
a gdzie pozostale składniki w przepisie?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak