Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina duszona

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 300 g
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyzeczki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt
smalec 2 łyżki
cebula 1 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
woda 20 ml
bulion warzywny 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina duszona

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać i pokroić w kostkę .
Krok 1 - Wieprzowina duszona  foto
2
Przygotować mięso ,umyć , osuszyć papierowym ręcznikiem . Pokroić w kostkę większą .
Krok 2 - Wieprzowina duszona  foto
3
Cebulę podsmażyć ,dodać liść laurowy i ziele angielskie.
Krok 3 - Wieprzowina duszona  foto
4
Włożyć pokrojone mięso i podsmażyć na większym gazie chwilkę i zmniejszyć gaz.
Krok 4 - Wieprzowina duszona  foto
5
Podlać wodą lub bulionem. Posolić , przyprawić pieprzem i dusić do miękkości około 1 godziny .
Krok 5 - Wieprzowina duszona  foto
6
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z wodą i zagęścić całość . Dodać zieleniny , podawać do drugiego dania z ziemniakami lub kaszą ,czy ryżem .
Krok 6 - Wieprzowina duszona  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 12.02.2017 21:24
Pyszna wieprzowinka.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak