Wieprzowina Dijonnaise

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    6 plastry
  • przyprawa gyros

  • masło

    2 łyżka
  • olej

    1 łyżeczka
  • cebulka

    2
  • ząbki czosnku

    2
  • korniszony

    4
  • sherry

    1/2 szklanka
  • śmietana gęsta

    1/2 szklanka
  • musztarda dijon

    2 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wieprzowina Dijonnaise foto
Kotlety obsypać przyprawą do mięs. Podsmażyć na oleju i połowie masła, ok. 8-10 minut z każdej strony.
Krok 2 - Wieprzowina Dijonnaise foto
Na pozostałym maśle podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę i czosnek do zmięknięcia.
Krok 3 - Wieprzowina Dijonnaise foto
Dodać korniszony pokrojone w paski i sherry, gotować na małym ogniu do odparowania płynu.
Krok 4 - Wieprzowina Dijonnaise foto
Musztardę zmieszać ze śmietaną.
Krok 5 - Wieprzowina Dijonnaise foto
Dodać do sosu, powoli gotować 2 minuty. Przed podaniem polać kotlety sosem.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Lidzia
Karkówkę można zastąpić łopatką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tomek18 20.05.2014 21:37
mniam fajna
pawlito 20.05.2014 07:37
bardzo apetycznie wygląda
jasiek 17.05.2014 21:44
idealne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat