Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina Dijonnaise

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 6 plastry
przyprawa gyros
masło 2 łyżka
olej 1 łyżeczka
cebulka 2
ząbki czosnku 2
korniszony 4
sherry 1/2 szklanka
śmietana gęsta 1/2 szklanka
musztarda dijon 2 łyżka

Porada

Karkówkę można zastąpić łopatką.

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina Dijonnaise

Kroki postępowania

1
Kotlety obsypać przyprawą do mięs. Podsmażyć na oleju i połowie masła, ok. 8-10 minut z każdej strony.
Krok 1 - Wieprzowina Dijonnaise foto
2
Na pozostałym maśle podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę i czosnek do zmięknięcia.
Krok 2 - Wieprzowina Dijonnaise foto
3
Dodać korniszony pokrojone w paski i sherry, gotować na małym ogniu do odparowania płynu.
Krok 3 - Wieprzowina Dijonnaise foto
4
Musztardę zmieszać ze śmietaną.
Krok 4 - Wieprzowina Dijonnaise foto
5
Dodać do sosu, powoli gotować 2 minuty. Przed podaniem polać kotlety sosem.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Krok 5 - Wieprzowina Dijonnaise foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 20.05.2014 21:37
mniam fajna
pawlito 20.05.2014 07:37
bardzo apetycznie wygląda
jasiek 17.05.2014 21:44
idealne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak