Wieprzowina

Wieprzowina

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    50 dkg
  • por

    60 dkg
  • olej

    10 dkg
  • przecier pomidorowy

    4 łyżeczki
  • smalec

    2 łyżki
  • sól

  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Wieprzowina

Pory oczyścić z części niejadalnych, dokładnie opłukać i pokrajać w poprzek na kawałki, do silnie rozgrzanego oleju włożyć pory, zasmażyć . Mięso pokrajać na kawałki jak na gulasz, tłuszcz roztopić na patelni, i usmażyć posolone kawałki mięsa, następnie mięso włożyć do rondla z porami, wlać ok 1 litra wody , dodać sól i gotować pod przykryciem. W pozostałym tłuszczu na patelni zasmażyć paprykę i przecier pomidorowy , rozrzedzić zimną wodąi wlać do rondla, gdy mięso i pory będą miękkie , wszystkie składniki zamieszać i zagotować

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Łukasz15 25.01.2013 20:32
Pyszna
Łukasz15 25.01.2013 20:32
Pyszna
Motorek 28.11.2012 08:35
smaczna
Wafelek2601 27.03.2012 10:23
pycha
ronald88 15.03.2012 11:47
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat