Wieprzowe zrazy zawijane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso z szynki

    800 g
  • boczek wędzony

    150 g
  • musztarda

    2 łyżki
  • cebula

    1-2 szt.
  • ogórki konserwowe

    2 szt.
  • bulion

    1 szkl.
  • śmietana

    1 łyżka
  • olej do smażenia

  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w plastry i udusić łyżką oleju. Dodać boczek i ogórek, zemleć w maszynce. Mięso pokroić w poprzek na 8 plastrów, rozbić na cienkie płaty. Doprawić solą, przyprawą i pieprzem. Posmarować musztardą i farszem, zwinąć w rulony, obwiązać białą nicią lub spiąć igłą do zrazów. Rolady obsmażyć na tłuszczu, wlać bulion i dusić do miękkości. Podprawić śmietaną i zagotować.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat