Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowe szaszłyki po indyjsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
cebula biała 1 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
sok z cytryny 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowe szaszłyki po indyjsku

Do miski wkładamy mięso dodajemy czosnek obrany ze skórki i przeciśnięty przez praskę, drobno pokrojoną białą cebulę i natkę pietruszki, jajko oraz przyprawy : sól, pieprz czarny mielony, mielony kminek, sok z cytryny a na koniec bułkę tartą i wyrabiamy. Po uzyskaniu jednolitej masy , formujemy wałeczki które nakłuwamy na kijki do szaszłyków. Obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy kilkanaście minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ja podaję z dodatkiem sosu jogurtowego lub czosnkowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 16.07.2014 08:00
smaczne mięsko
Krzysztof15 15.07.2014 21:28
supe,r bardzo smaczne
agnieszka214 15.07.2014 20:54
fajne danie
magdziorka6 15.07.2014 19:57
ciekawe te szaszłyki
jasiek 15.07.2014 15:58
fajnie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak