Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowe roladki ze szparagami

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony boczek 4 plasterki
Zielone szparagi 4 pęczek
białe wino 150 ml
mąka pszenna 3 łyżki
sól 1 łyżeczka
masło 5 łyżek
bulgur 150 g
bulion warzywny 250 g
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka
schab 4 (medaliony)

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowe roladki ze szparagami

1. Medaliony lekko rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na 15 minut. Jedną stronę medalionu posypujemy maką. Na drugiej układamy po dwa plasterki wędzonego boczku i jednego obranego szparaga. Całość zwijamy w ciasną roladkę, którą związujemy nitką lub spinamy wykałaczką.
2. Na patelni rozgrzewamy masło. Roladki rumienimy na maśle ze wszystkich stron, następnie podlewamy winem. Zmniejszamy ogień i dusimy roladki pod przykryciem przez 20 - 25 minut aż mięso będzie miękkie.
3. Pozostałe szparagi obieramy i kroimy w kawałki. Bulgur mieszamy z kawałkami szparagów, zalewamy bulionem i gotujemy przez 10 minut. Odstawiamy w ciepłe miejsce na kolejne 10 minut by doszedł.
4. Roladki kroimy na 1 cm plasterki. Podajemy z kaszą, polane winnym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MC_S 31.07.2013 12:07
Wciągnął bym takie roladki bez dwóch zdań.
Anna169Hosz 06.10.2012 11:36
Prezentuję się wyśmienicie.
rjustysia 02.10.2012 09:58
Przepiękne te roladki, niby proste ale naprawdę wykwintne danie.
RenataZ-et 20.09.2012 17:55
Świetny przepis, gotowe danie wygląda pięknie:)
elficzna 17.09.2012 10:35
bardzo ładnie podane :) mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak