Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowe roladki z dodatkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kilogram
ogórek kiszony 3 sztuk
cebula biała 1 sztuk
szynka wędzona 15 dkg
czosnek 2 ząbek
sól 0,5 łyżeczka
pieprz 0,5 łyżeczka
olej 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowe roladki z dodatkiem

Mięso wieprzowe opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć, pokroić w plastry, delikatnie rozbić. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i natrzeć mięso, następnie oprószyć solą i pieprzem. Szynkę pokroić w grubsze plastry, ogórek w paseczki, cebulę w grubsze plastry, następnie na rozbity płat mięsa wieprzowego nałożyć plaster szynki, położyć ogórek i cebulę, ciasno zwinąć i spiąć wykałaczką. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak