Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowa wątróbka na smaczny obiad...
z wątróbki wieprzowej usunąć błony, żyłki, pokroić na mniejsze kawałki, opłukać, włożyć do mleka i moczyć kilka godzin, potem wylać na durszlak i opłukać wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym
obsypać wątróbki mąką i na gorącym oleju smażyć na rumiano z każdej strony, dodać pokrojoną cebulę, jabłko, przyprawę shoarmę, wlać wodę i pod przykryciem dusić z 20 minut, na koniec wsypać majeranek i zamieszać.
SURÓWKA: 4 większe marchewki zetrzeć na tarce z jabłkiem, dodać 1 łyżkę chrzanu i śmietany, do smaku dać cukier i sok z cytryny, wymieszać
posolić i popieprzyć przed podaniem, wątróbkę podawać z ugotowanymi ziemniakami, surówką - wątróbka jest krucha, soczysta...........SMACZNEGO!!!