wieprzowa wątróbka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka

    1 kg
  • cebula

    6
  • mąka pszenna

  • liście laurowe Prymat

  • sól ziołowa

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • cukier

    szczypta
  • olej do smażenia

  • woda

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć odsączyć na sitku,wykroić ewentualną błonkę,wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem,pokroić w kawałki,posiekać leciutko nożem po wierzchu.
Każdy kawałek posypać pieprzem ,obtoczyć w mące,smażyć po obu stronach na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Następnie obrać cebulę,pokroić w talarki,lekko posolić,dodać cukier,usmażyć na patelni na odrobinie oleju.
Do usmażonej cebuli,dodać listek laurowy,1/2 szklanki wody i wszystko wymieszać.
Na wierzch ułożyć usmażoną wątróbkę,przykryć pokrywką i dusić na malutkim ogniu 8-10 min.
Solimy na talerzu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 14.11.2016 07:27
wygląda smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat