Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowa roladka z pieczarkami, orzechami i fetą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 3 duże sztuki
orzechy włoskie 3 sztuki
kostka grzybowa 1/3 kostki
natka pietruszki 1 łyzka
feta 10 gram
płatki owsiane 1/2 szklanki
jaja 1 sztuka
olej do smażenia
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyzeczki
koźiradka 1/2 łyżeczki
oregano 1/2 łyżeczki
sól, pieprz do smaku
kotlety schabowe 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowa roladka z pieczarkami, orzechami i fetą

Mięso umyć, osuszyć i rozbić. Oprószyć mieszanką przypraw i odłożyć do lodówki na czas przygotowania farszu.

Pieczarki obrać i pokroić w małą kosteczkę. Na patelnię dać 1 łyżkę oleju i zrumienić na nim pieczarki,aż zmniejszą swoja objętość o połowę. Mniej więcej w połowie czasu smażenia rozkruszyć kostkę grzybową.

Orzechy posiekać dosyć grubo i wrzucić na patelnie, smażyć wszystko około 1 minuty. Zdjąć z ognia. Dodać posiekaną natkę i ostudzić.

Na płacie mięsa rozsmarować pieczarki i ułożyć na jednym z końców kawałki fety. Zwinąć w roladkę. Spiąć wykałaczkami. Płatki zmielić. Wysypać na talerz. Mięso panierować w jajku i płatkach i smażyć do zrumienienia z każdej strony. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 04.02.2014 08:12
lubię orzechową nutkę w mięsach
Pyszota 03.02.2014 22:07
bardzo łanie wyglądają
treonina 03.02.2014 22:07
pyszne danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak