Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowa polędwiczka a papryką i cebulą Zewy

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
sól do smkau
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowa polędwiczka a papryką i cebulą Zewy


Polędwiczkę umyć i osuszyć.
Pokroić na plastry i lekko dociskając każdy kawałek do deski rozpłaszczyć.
Cebulę i paprykę pokroić, cebule w piórka a paprykę w krążki.
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i mocno rozgrzać.
Położyć plastry polędwiczki i szybko podsmażyć z obu stron.
Dodać cebulę i paprykę i smażyć aż cebula i papryka będzie lekko podsmażona.
Dopiero na koniec doprawić solą i pieprzem.
Podawać na obiad lub ciepłą kolację.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 12.04.2016 15:48
ależ apetyczne
justynkag 12.04.2016 11:14
Apetyczne mięsko
Maridka19 12.04.2016 10:19
Pyszny obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak