Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowa galareta z natką pietruszki

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 szt
nóżki wieprzowe 4 szt
karczek 35 dag
pietruszka korzeń 1 szt
marchewka 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 1 liść
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowa galareta z natką pietruszki

Do dużego garnka przekładamy nóżki, golonkę oraz mięso, zalewamy wodą (wszystko powinno być przykryte) i zagotowujemy, ściągamy szumowinę, dodajemy obrane warzywa oraz ziele angielskie, liść laurowy i około 2 łyżeczki soli - wszystko gotujemy na wolnym ogniu pod częściowym przykryciem do momentu aż mięso będzie odchodzić od kości, a nóżki całkowicie się rozgotują, wówczas odcedzamy do garnka wywar który będzie bardzo żelatynowaty, nóżki obieramy, golonko kroimy drobno razem z mięsem, całość siekamy nożem, powstały wywar doprawiamy solą i pieprzem - wywar ma być mocno słony, lubiącym polecam dosmaczyć tą przyprawą, natkę pietruszki siekamy, przekładamy na dno silikonowej formy do babki, nakładamy mięso i zalewamy wywarem, odstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pomocnik 18.01.2014 21:48
super przepis
Czyki 18.01.2014 21:13
Z taką piękną galaretą, to do mnie poproszę:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak