Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieniec orzechowy.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 25 dag
cukier 20 dag
cukier waniliowy
jaja 4 sztuki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
brandy mały kieliszek
orzechy laskowe 25 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Wieniec orzechowy.

Masło utrzec z cukrem i cukrem waniliowym.Kolejno wbijac po jednym jajku,następnie dodac orzechy,mąkę i proszek do pieczenia.Na koniec wlac brandy,dokładnie wymieszac.Wlac do formy.Piec około 70 minut w temp.180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 04.10.2011 15:22
fajny przepis
owca441 19.09.2011 20:29
pyszny
teresa18 12.09.2011 21:33
bardzo apetyczny przepis
Robert10 02.09.2011 16:23
uwielbiam ciasta z orzechami
Dorota59 17.05.2011 09:03
fajny-muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak