Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieloziarnista grzanka z jajem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wieloziarnista grzanka z jajem

Rozgrzej patelnię bez tłuszczu. Połóż na niej grzankę z wyciętym kołem na jajo. Zrumień z jednej strony. Po odwróceniu grzanki, w miejsce gdzie będziesz sadzić jajo nalej odrobinę oleju, żeby podczas smażenia nie przywarło do dna patelni. Po ścięciu się białka wyjmij na talerz. W małym rondelku na niewielkiej ilości oliwy podduś lekko pomidorki z sola i bazylia
WAŻNE!
Kupuję ogromny chleb z formy w izraelskiej kawiarni. Jest nafaszerowany ogromną ilością ziaren, łamane żyto, len, słonecznik.
Jedna kromka tego chleba odpowiada 2 kromkom zwykłego chleba tostowego, dlatego po wycięciu odpowiedniej średnicy koło , mieści się w niej całe jajo. W mniejszym chlebie należy dać mniej białka, aby nie wypłynęło poza kształt koła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak