Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielowarzywna zupa z makaronem

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszelki 100 gram
marchewka 1
fasolka szparagowa 100 gram
szczypiorek
koperek
śmietana 30%
przyprawy
groszek 0,5 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Wielowarzywna zupa z makaronem

Kroki postępowania

1
Obraną marchewkę (lub 2 jeśli jest mała) kroimy w plasterki. Przekładamy do garnka razem z wyłuskanym, młodym groszkiem i zalewamy 5-6 szklankami wody, dodajemy kostkę rosołową i nastawiamy na gaz.
Krok 1 - Wielowarzywna zupa z makaronem foto
2
Gdy woda zacznie wrzeć to dodajemy pokrojoną na mniejsze części fasolkę szparagową oraz posiekaną zieleninę i makaron – gotujemy jeszcze 15 minut i doprawiamy do smaku.
Krok 2 - Wielowarzywna zupa z makaronem foto
3
Przygotowaną zupę podajemy ze śmietanką.
Krok 3 - Wielowarzywna zupa z makaronem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 07.12.2013 15:20
świetna zupa!
Róża1 21.09.2013 23:55
ciekawy pomysł:-)
gosia56 03.09.2013 11:30
super zupka
Katarzyna/kate1980 01.09.2013 20:45
świetnie wygląda Twoja zupka
Konczi 01.09.2013 19:22
zapowiada się smacznie :)
Lis 01.09.2013 19:13
Ciekawa zupka, z pewnością smaczna:)
Dorota37 01.09.2013 18:41
fajna zupka zdrowa
joanna__s 01.09.2013 18:08
Warzywnej z makaronem jeszcze nie jadłam, a ta prezentuje się bardzo smakowicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak