Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieloskładnikowa zupa jarzynowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 2
marchewka 2 średnie
pietruszka 1
seler 1 mały
por (biała część)
fasolka szparagowa (mrożona) ok 1 szklanki
ziemniaki 4 duże
smietana 18%
Liść laurowy suszony Prymat 2
sól do smaku
kostka rosołowa 1
przyprawa do potraw Kucharek 1/2 łyżki
brukselka 1 opakowanie (40dkg) mrożona
groszek zielony 1/2 szklanki mrożony
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wieloskładnikowa zupa jarzynowa

Udka umyć, zalać wodą, zagotować, dodać liść laurowy, ziele, marchewkę, seler, pietruszkę (w całości), kostkę rosołową i gotować aż udka będą miękkie. Można je potem wykorzystać do drugiego dania. Ugotowane warzywa pokroić w kostkę, dodać razem z mrożonymi warzywami i pokrojonymi ziemniakami do wywaru. Gotować do miękkości, ok 20 minut. Po wyłączeniu podbić śmietaną i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MarchiochaKucharzy 22.01.2014 09:18
lubię zupki z brukselką
Konczi 22.01.2014 08:21
smaczna zupka
pestka 22.01.2014 00:51
bardzo smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak