Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielobarwna salatka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata lodowa 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
brzoskwinie w puszce 1 puszka
ogórek świeży 1 sztuka
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
olej 3 łyżki
woda 2 (przegotowana)
cebula czerwona 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Wielobarwna salatka

Sałatę lodową rwiemy na małe kawałki. Jabłko obieramy, usuwamy nasiona i kroimy w średniej wielkości cząstki. Brzoskwinię z puszki odcedzamy i kroimy w grubszą kostkę, tak samo jak paprykę. Świeżego ogórka obieramy i kroimy w półokręgi. Cebulę bardzo drobno siekamy. W osobnej misce przyrządzamy sos z oleju, wody i ziół prowansalskich. Polewamy nim sałatkę. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Dokładnie mieszamy i chłodzimy około 30 minut. Jemy samą lub jako dodatek do potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 21.01.2013 17:16
super!! chcialabym sprobowac!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak