Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielki pasztecik ze szpinakiem i pieczarką w cieście francuskim

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
szpinak świeży 200 g
cebula 1
czosnek 3
pieczarki 2
serek topiony 50 g
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
oliwa 1 łyżka
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Wielki pasztecik ze szpinakiem i pieczarką w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dodać szpinak i wyciśnięty przez praskę czosnek. Oprószyć solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Na koniec dodać serek topiony i wymieszać.
Krok 1 - Wielki pasztecik ze szpinakiem i pieczarką w cieście francuskim foto
2
Ciasto francuskie przekroić na pół. Jedną część piec w piekarniku 5 min w 180 st. C. Wyjąć i ułożyć farsz.
Krok 2 - Wielki pasztecik ze szpinakiem i pieczarką w cieście francuskim foto
3
Przykryć drugą częścią ciasta i zakleić brzegi np. widelcem.
Można posmarować rozmąconym jajkiem.
Krok 3 - Wielki pasztecik ze szpinakiem i pieczarką w cieście francuskim foto
4
Piec 15 - 20 min w 190 st. C
Krok 4 - Wielki pasztecik ze szpinakiem i pieczarką w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 13.05.2013 07:08
fajny pasztecik :)
Olga_SK 09.05.2013 11:25
wielki i szpinak - te dwa słowa zachęcają mnie do Twego przepisu :D
Kazimierz1 09.05.2013 11:00
na pewno pyszny
Ania321 09.05.2013 10:48
ciekawy przepis :)
iwi 09.05.2013 09:54
Do szybkiego spałaszowania.
IZABELA29 09.05.2013 09:43
smaczna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak