Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocny żurek z wędzoną makrelą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zakwas do żurku 1 szklanka
marchewka 1 szt
Majeranek suszony Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
śmietana 18 proc 1 szklanka
wędzone żebareka 1 szt
przyprawa uniwersalna Kucharek
makrela wędzona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocny żurek z wędzoną makrelą

Do garnka wlewamy wodę , dodajemy liść laurowy starta marchewkę i wędzone żeberka. Gotujemy ok 30 min. Następnie dodajemy przyprawę uniwersalna i wlewamy zakwas żurku. Zagotowujemy. Doprawiamy pieprzem i majerankiem. Na koniec zaciągamy śmietaną. Makrele obieramy os ości rwiemy na kawałki. Nalewamy żurek i ozdabiamy kawałkami makreli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 14.03.2013 09:08
na pewno bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak