Wielkanocny żurek z jajkami i kiełbasą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żurek śląski

    0.5 butelki
  • ziele angielskie

    do smaku
  • liść laurowy

    do smaku
  • marchew

    1 szt
  • jaja

    3 szt
  • kiełbasa

  • żeberka

    1 szt
  • przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • śmietana 18 proc

    3 łyżki
  • cebula

    0.5 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • zioła prowansalkie Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wlewamy ok 2litry wody do garnka,wkładamy żeberko i gotujemy,trzemy marchewkę na grubej tarce,cebulę kroimy w kostkę i czosnek przecieramy. Wrzucamy do garnka. Jaja gotujemy osobno w osolonej wodzie.Kiedy zupa zacznie wrzeć,wlewamy żurek z butelki i gotujemy jeszcze chwilę,wrzucamy kiełbasę, przyprawiamy po czym dodajemy śmietanę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 10.08.2012 23:18
Ładne zdjęcie.
EWI 12.04.2012 08:54
EWI lubi żurek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat