Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowsze przepisy Michela Morana. SPRAWDŹ

Wielkanocny żurek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna
biała kiełbasa
gotowy zakwas żurku
majeranek
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocny żurek

Włoszczyznę oraz białą kiełbasę gotujemy w lekko osolonej wodzie (ok 1.5 L wody) przez ok 15-20 min. Po tym czasie wyjmujemy kiełbasę oraz włoszczyznę i czysty już wywar zaprawiamy gotowym zakwasem żurku oraz przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Po zagotowaniu dodajemy pokrojoną w grube plastry kiełbasę. Na talerzu układamy połówki jajka i zalewamy je naszym gotowym już żurkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 13.06.2013 11:25
smaczny żurek
IKrakowianka 22.10.2012 19:02
wygląda wspaniale
Wafelek2601 22.07.2012 10:26
Pyszny żurek
bami 27.11.2011 14:25
Uwielbiam żurek :)
kotlet 05.11.2011 19:25
taki jest wyśmienity
Wacław 03.09.2011 11:12
uwielbiam żurek,pycha !
MAR3STA 02.08.2011 23:24
przepyszny żurek;)
Rybciia 17.06.2011 21:55
pysznie wygląda
Katarzyna/kate1980 22.05.2011 17:02
pyszności
Katarzyna/kate1980 22.05.2011 17:02
pyszności
misia53 21.05.2011 11:55
Zurek bardzo chętnie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak