Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wielkanocny żur na wędzonce z chrzanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zakwas na żur 1 but.
wędlina wędzona 1/2 kg.
wywar od wędzonki 2 l.
chrzan świeżo starty 2 łyżki
czosnek 6 ząbków
cukier 1/2 łyżeczki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: wielkanocny żur na wędzonce z chrzanem

wędliny mogą być mieszane pokroić je w paseczki zalać wywarem od wędzonki,wlać zakwas oraz grubo starty chrzan,przykryć i zagotować,czosnek obrać i utrzeć z solą włożyć do gotującej się zupy wymieszać,doprawić do smaku pieprzem świeżo zmielonym oraz solą jeśli trzeba zagotować i odstawić,podawać z ugotowanym jajkiem na twardo pokrojonym na połowę lub ćwiartki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak