wielkanocny sos witaminowy

wielkanocny sos witaminowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    8 łyżek
  • sok z cytryny

    2 szt
  • śmietana

    1/2 filiżanki
  • szczypiorek posiekany

    2 pęczki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • chrzan świeżo starty

    1/2 łyżki
  • sól

  • cukier puder

    szczypta
  • jaja na twardo

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka ucieramy na gładką masę,stopniowo dodajemy oliwę,następnie dodajemy powoli dolewając sok z cytryn i śmietanę,następnie wrzucamy drobno pokrojoną zieleninę,chrzan i posiekane białka.Wszystko razem mieszamy i przyprawiamy solą i cukrem pudrem.Fajny sosik do wędlin ryb i mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krystyna32

27.12.2011 10:02
extra

Daria14

30.06.2011 07:39
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat