Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocny półmisek.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brokuł 1 duża sztuka
jaja 4 szt
marchewka ugotowana 1 duża sztuka
rzodkiewka 4 szt
szczypiorek usiekany 2 garści
jogurt naturalny 150 ml
majonez 2 czubate łyżki
czosnek 2 ząbki
sól 1 szczypta
sól 1 łyżka do brokuła
cukier 1 szczypta
feta 20 z ziołami
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocny półmisek.

W osolonym łyżką soli i lekko posłodzonym wrzątku obgotować opłukane i podzielone na różyczki brokuły.Ok. 5 minut. W międzyczasie ugotować także jajka na twardo, min. 5 minut. Wystudzone brokułu ułożyć dookoła półmiska i w środku.Ja pokroiłam także w kostkę ugotowane łodygi brokuła. Jajka obrać, podzielić na ćwiartki i rozłożyć promieniście między brokułami.Posypać kostkami sera feta w ziołach. Zmiksować jogurt naturalny z majonezem i obranymi ząbkami czosnku np. blenderem.Posolić i opieprzyć pieprzem ziołowym. Polać jajka z brokułami. Ugotowaną ( np. z rosołu) marchew pokroić w kostkę .Rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki.Udekorować wierzch półmiska marchewką, rzodkiewką i posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 27.04.2012 09:34
mix kolorów, barwy tęczy , smak też Ewa wam zaręczy....
ben-ka 26.04.2012 21:01
apetyczne to Twoje jedzonko:}

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak