Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocny łosoś

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś wędzony 100 gram
twaróg 3 łyżki
chrzan ze słoika 1 płaska łyżka
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
sok z cytryny do polania
natka pietruszki do dekoracji
oliwa do polania

Porada

Dużym plusem tego dania jest krótki czas przygotowania:).Polecam!

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocny łosoś

Kroki postępowania

1
Twarożek przekładamy na talerz. Dodajemy do niego chrzan do smaku. Całość dokładnie rozgniatamy widelcem i doprawiamy do smaku.
Krok 1 - Wielkanocny łosoś foto
2
Łososia wyjmujemy z opakowania i dzielimy na dwie części. Z każdej części formujemy w dłoniach rożek.
Krok 2 - Wielkanocny łosoś foto
3
Przygotowane rożki napełniamy chrzanowym twarożkiem.
Łososiowe rożki układamy na talerzyki. Całość oprószamy świeżo mielonym czarnym pieprzem, polewamy oliwą, dekorujemy plasterkami cytryny i natką pietruszki! Podajemy!
Krok 3 - Wielkanocny łosoś foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 18.03.2016 10:58
wychodzi 2 szt ?
KORAL 16.03.2016 00:41
Wspaniałe wykonanie i smaczne
Ada-Gaba 08.03.2016 22:56
pięknie podane
berys18 12.12.2015 09:46
wygląda pysznie
Maridka19 11.12.2015 15:04
super pomysł :)
gusia1000 11.12.2015 01:06
Smaczna przekąska.
jagoda5913 11.12.2015 00:28
smaczna przekąska
halina17 10.12.2015 22:59
Dobry łosoś.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak