Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocny blok czekoladowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko w proszku 40 dag
woda zimna 250 ml
cukier 250 ml
kakao ciemne 4 łyżki
margaryna 25 dag
słodycze cukierki orzeszki w czekoladzie 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocny blok czekoladowy

1. Wodę, margarynę, kakao i cukier przekładamy do garnka. Gotujemy aż składniki się połączą. Masa powinna być jednolita. Od połączenia składników gotujemy dodatkowo jeszcze przez 10 minut.
2. Masę studzimy często mieszając.
3. Do jeszcze ciepłej masy wsypujemy mleko w proszku i energicznie mieszamy. Dodajemy cukierki.
4. Do aluminiowej foremki przekładamy masę.
5. Blok wkładamy do lodówki do zastygnięcia.
6. Po upływie kilku godzin blok możemy pokroić. Gotowe! Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak