wielkanocny blok czekoladowo-orzechowy

wielkanocny blok czekoladowo-orzechowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kakao

    4 łyżki
  • mleko w proszku

    450-500 g
  • cukier

    3/4 szklanki
  • cukier waniliowy

  • aromat

    orzech laskowy
  • orzechy laskowe

  • masło

    200 g
  • mleko

    1 szklanka
  • Do ozdoby:

    jajeczka
  • kolorowa posypka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnuszku zagotowałam mleko, dodałam masło, cukier i cukier waniliowy. Jak się rozpuściło masło dodałam kakao i aromat. Wymieszałam.
Odstawiłam do przestudzenia. Po tym czasie ciągle mieszając masę trzepaczką dodawałam mleko w proszku. Po trochu, do uzyskania gęstej masy.
Do silikonowych foremek na muffiny włożyłam po pare orzechów laskowych a na nie wylałam masę. Włożyłam do lodówki na pare godzin. Wyjęłam z formy, przełożyłam do papilotek i udekorowałam cukrowymi jajeczkami i posypkami.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 10.02.2015 14:42
dobry pomysł
jola1508 31.01.2015 11:01
WYGLĄDA FANTASTYCZNIE!!! :)
Magula 31.01.2015 07:45
ale fajnie ozdobione
zabcia117 31.01.2015 06:51
Coś wspaniałego!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat